Klik op een deeltje voor de volledige inhoudsopgave
N.B. Aanvullingen en verbeteringen in: NP 39 (1953) en NP 90 (2010/2011)
In goud een man van natuurlijke kleur op groene grond, gekleed in blauwe jas, wit vest, zwarte kuitbroek, witte kousen en zwarte schoenen, een rood koord om het middel gebonden, het hoofd gedekt door een witte pruik, in de rechterhand een ganzenpen houdend en onder de linkerarm een boek dragend. Helmteken: de man van het schild, bij de knieën uitkomend, tussen een vlucht van blauw en goud. Dekkleden: blauw, gevoerd van goud.
De oudst bekende wapenvoerders zijn Christiaan Schuller (1735-1822; VIc) en zijn oudere broer Lodewijk Schuller (1723-1793; VIa). Christiaan Schuller (1735-1822; VIc) voerde dit wapen als schepen van Gorinchem in 1759 met een ander helmteken: een veren pen tussen een vlucht. Zijn zegel heeft als randschrift CHRISTIAAN SCHULLER JUN.R (Familiearchief Schuller, zwart-witfoto 1929; Nationaal Archief, Zegelcollectie, Gorinchemsche Zegels). In 1788 voerde Christiaan (1735-1822; VIc) dit wapen opnieuw als schepen van Gorinchem, maar ditmaal met de man van het schild als helmteken blijkens een afdruk in de collectie Steenkamp/Damstra van het Centraal Bureau voor Genealogie en volgens de collectie Zegelbeschrijvingen in het Nationaal Archief.
Lodewijk Schuller (1723-1792; VIa) voerde dit wapen – eveneens met de man van het schild als helmteken – te Coevorden blijkens zijn lakafdruk d.d. 6 juli 1785 in het Familiearchief Van Hemert (Centraal Bureau voor Genealogie, collectie Musschart 48C,2: pakje met stukken rakende de Commissie van de Raad van State naar Maastricht).
Genealogisch en historisch
Biografisch portaal
Zoek op 'Schuller' op de website van het Biografisch Portaal van Nederland.
N.B. De aldaar vermelde personen kunnen ook telgen van gelijknamige, niet-verwante families betreffen.
Zie voor meer informatie over de naam Schuller de Nederlandse Familienamenbank.
N.B. De informatie aldaar kan ook een gelijknamige, niet-verwante familie (of families) betreffen.