Klik op een deeltje voor de volledige inhoudsopgave
Wapen Mulier. In rood drie zilveren sint-jacobsschelpen. Helmteken: een zilveren sint-jacobsschelp tussen een van rood en zilver doorsneden vlucht. Dekkleden: rood, gevoerd van zilver.
Miquel Mulier te Flers, bezitter van leengoed van de heerlijkheid la Mousonnerie en waarschijnlijk een zoon van Thomas Mulier (III), zegelde in 1432 met een keper vergezeld van drie sint-jacobsschelpen (Staatsarchief Rijssel, nr. 15901).
Wapen Haitsma Mulier. Gevierendeeld: I en IV gedeeld: A de Friese adelaar, B in blauw boven een roos van zilver, beneden een klaverblad van goud (Haitsma); II en III het wapen Mulier. Helmteken: een zilveren sint-jacobsschelp tussen een van rood en zilver doorsneden vlucht. Dekkleden: rood, gevoerd van zilver.
Het wapen Haitsma Mulier wordt blijkens lakafdrukken in familiebezit sinds het derde kwart van de negentiende eeuw door sommige leden van de tak Haitsma Mulier gevoerd. Het wapen Haitsma werd gevoerd door Johannes Hayes Haytsma (1699- 1767), burgemeester van Franeker, blijkens de afbeelding op zijn zerk die zich bevond in de hervormde kerk te Franeker. Johannes Hayes Haytsma was de overgrootvader van Margaretha Haitsma, echtgenote van Pieter Mulier.
Genealogisch en historisch
Biografisch portaal
Zoek op 'Mulier' op de website van het Biografisch Portaal van Nederland.
N.B. De aldaar vermelde personen kunnen ook telgen van gelijknamige, niet-verwante families betreffen.
Voor de Wikipedia pagina over het geslacht Mulier klik hier.
Zie voor meer informatie over de naam Mulier de Nederlandse Familienamenbank.
N.B. De informatie aldaar kan ook een gelijknamige, niet-verwante familie (of families) betreffen.